2019 Yılı Yaşam Boyu Onur ve Değer Katan Eczacı Ödülleri Sahiplerini Buldu

25 Eylül Dünya Eczacılar Günü kapsamında düzenlenen tören ile Değer Katan Eczacı Ödülleri ve Yaşam Boyu Onur Ödülleri, sahiplerine takdim edildi. Düzenlenen ödül törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşçıer, Türkiye Cumhuriyeti 50. Hükümeti Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, Türk Eczacıları Birliği önceki dönem Merkez Heyeti Üyeleri, kamu kurumlarının yöneticileri, Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği ve Birim Kooperatifleri Başkan ve Yöneticileri, Bölge Eczacı Odalarının Başkan ve Yöneticileri, çok sayıda akademisyen ve eczacı katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü’nün önemine vurgu yaparak: “Bu tarih; sağlık, ilaç ve eczacılık küresel süreçlerde yeniden yapılanırken, eczacıların uluslararası ölçekte ihtiyaç, sorun, yaklaşım ve çözüm önerilerini hep birlikte ifade edebilmelerine olanak tanıyor. Mesleki dayanışmayı ülkeler ve kıtalar arası boyutlara taşıyor. Eczacının birey ve toplum sağlığı için ürettiği değeri, eczanelerin sağlık sistemleri içerisindeki kilit önemini daha fazla görünür hale getirmemizi sağlıyor” ifadelerini kullandı.

2019 Yılı Yaşam Boyu Onur Ödülleri

Prof. Dr. Doğu Nebioğlu