Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr.Recep Akdağ’ı Ziyaret

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, 1 Kasım 2016 Salı günü Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr.Recep Akdağ’ı ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdiler.

Sağlık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr.Fatma Meriç Yılmaz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr.Hakkı Gürsöz ve Sağlık Bakanı Danışmanı Dr.Halil Ekinci’nin de bulunduğu görüşmede, Sağlık Bakanlığından öncelikli taleplerimize ilişkin dosya sunuldu ve aşağıdaki konu başlıkları değerlendirildi:

1) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl/İlçe Müdürlüklerinin eczanelerde yaptığı denetimler ve idari para cezası uygulamaları

2) Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünlerin durumu

3) Eczanelerde ısı-nem takibi ile ilgili düzenlemeler

4) İlaç Takip Sisteminde Stok Düzenleme İşlemlerinde yapılacak deaktivasyon uygulamaları

5) Yeni Eczacılık Hizmet Modeli – Smart Eczane Projesi

6) Eczane Vitrinlerinde Medikal ifadesine yer verilmesi

7) Eczane ruhsatını askıya alan eczacıların durumu

8) Eczane Levha Standardına ilişkin yönetmelik ve geçiş süreci

9) Kamu Eczacılarımızın kadro unvan katsayısının yükseltilmesi

10) Eczanelerde çalışan destek personelin eğitimi

Sayın Bakan, Türk Eczacıları Birliğinin taleplerinin, birlikte çalışma komisyonları kurularak ivedilikle hayata geçirilmesi için bürokratlarına talimat verdi.